Zorgcommunicatie

Zorgalarmering, geeft een veilig gevoel! 
Reactiesnelheid is van levensbelang.

Zorgcommunicatie

Zorgalarmering, geeft een veilig gevoel! 
Reactiesnelheid is van levensbelang.

Zorgdomotica voor veiligheid en comfort

Zorgdomotica voor veiligheid en comfort van bewoners en personeel

De zorgsector kent vele kritische momenten in diverse omstandigheden! (Reactie)snelheid en betrouwbaarheid in zorgcommunicatie zijn dan letterlijk van levensbelang, ook bij persoonlijke veiligheid! Het gaat hierbij niet alleen om patiënten of bewoners van zorginstellingen waarbij in levensbedreigende situaties elke seconde telt. Zorgalarmering biedt geruststelling voor cliënten, omdat zij de zekerheid hebben dat er professionele hulp komt bij plotselinge incidenten.

Integratie van verschillende communicatiesystemen:

Integratie van verschillende communicatiesystemen:

Zorgalarmering kan worden gecombineerd met andere oplossingen zoals domotica, camerasystemen en telefonie. Dit leidt tot slimme en gebruiksvriendelijke toepassingen. Voorbeeld van een combinatie is het automatisch inschakelen van camerabeelden op het moment dat er een zorgoproep wordt gemaakt. Bovendien wordt het alarm op de smartphone van de zorgverlener zichtbaar met daarbij de camera beelden. Aan de hand hiervan kan de zorgverlener de nodige actie ondernemen. Dit kan zelfs gecombineerd gaan met informatie over de locatie waar de cliënt zich bevindt.

EMC Solutions biedt o.a.

 • Zusteroproep systemen met bed/wand units, pols en halszenders, rookmelders, trekschakelaars, bedmatjes etc.
 • 360 graden Camera’s met geïntrigeerde bewegingsmelders en 2 weg audio communicatie
 • dwaal- en valdetectie
 • Locatiebepaling
 • Domotica oplossingen
 • Leefcirkels
 • Intramurale en extramurale communicatie
 • Langer zelfstandig wonen middels de juiste communicatie
 • Bewonerstelefonie
 • Stil alarm conform NEN2575

” Zorgalarmering, geeft mensen een veilig gevoel ” 

VERPLEEGOPROEP

Met een verpleegoproepsysteem kunnen cliënten of patiënten een verpleegkundige oproepen. Verpleegoproep vormt een van de bouwstenen van het platform. Verpleegoproep kan als stand-alonesysteem functioneren, maar u kunt het ook met al onze andere oplossingen uitbreiden.

DRAADLOZE ZORGCOMMUNICATIE

Uw wilt bijv. DECT; (Private) GSM en Wi-Fi met locatiebepaling? Wij kunnen alles combineren middels een infrastructuur met of op basis van DECT, IP-DECT, GSM/3G/4G, Smartphones en tablets of Voice over Wi-Fi (VoWiFi) met een breed scala aan branchegerichte handsets.

VIDEO INTERCOM

Video intercom verhoogt het veiligheidsgevoel, omdat je de deur niet hoeft te openen om te zien wie er voor de deur staat en op afstand kunt praten met bezoekers. De deur kan automatisch worden geopend door een ingebouwde (deuropening) relais.

VIDEO OBSERVATIE

Video observatie kan worden geïntegreerd met andere systemen, zoals een deur-intercom systeem, het verpleegoproepsysteem of voor verificatie van zorgalarmen. Personeel kan eenvoudig kijken in plaats van rondes lopen. Ook bieden wij camera’s met geïntegreerde bewegingsmelding, welke gebruikt kan worden als bijv. een dwaaldetectie. Geen standaard tekstbericht, maar direct live beeld van de locatie waar de alarmering plaats vind.

Meer weten of een offerte, we nemen graag contact met u op.

Hulp nodig? 

We helpen u graag!
U kunt ons
bereiken via:

 • bellen
 • E-mail
 • Whatsapp
 • Webchat

” Zorgalarmering is maatwerk, we komen graag bij u langs voor een advies. ” 
Bel ons gerust voor een vrijblijvende afspraak tel. 085 – 773 17 11