De Alarm managment server (AMX) de communicatieserver en applicatieserver voor de veiligheid van personen en objecten. 

De Alarm managment server (AMX) de communicatieserver en applicatieserver voor de veiligheid van personen en objecten. 

Een veilige werk en leef omgeving is belangrijk. Of het nu gaat om een zorginstelling met hulpbehoevende cliënten, een hotel met gasten, publieke gebouwen als een stadhuis of een schoolgebouw, maar ook binnen industriële omgevingen of omgevingen met alleen werkers, wil je in tijden van een noodsituatie (denk bijv. aan brand, agressie of een ongeval) tijdig en adequaat gealarmeerd worden.

Alarmserver voor het integreren van kritische communicatiesystemen

Ongekende mogelijkheden van input naar output (Any to Any)

De communicatieserver (ook wel alarmserver of applicatieserver) (AMX) centraliseert de verwerking van alle gebeurtenissen gemaakt door externe bronnen (gebouw- / procescontrole, brandalarm, netwerkbeheer, verpleegoproep, etc.) en waarschuwt de alarmorganisatie, management of BHV team op basis van het respectieve scenario via verschillende communicatiemedia zoals SMS, telefoongespreken & audio (VOIP), XML, e-mail, SNMP-traps, paging of sms-berichten op draadloze handsets (DECT / WLAN) en smartphones met behulp van data en push notificatie services.

Stille alarmen in acuut gevaarlijke situaties op de werkplek
Beroepen met direct klantcontact (Banken, retail, scholen, GGZ instellingen, ambtenaren etc.) brengen een verhoogd risico op bedreigingen of geweld op de werkplek met zich mee. Keer op keer zijn er incidenten met klanten of clienten die agresief worden richting een medewerker of bedreigingen uiten. In het geval van een gevaarlijke situatie op de werkplek, moet de getroffen persoon op elk moment en zonder waarschuwing een stil alarm kunnen activeren. De AMX  applicatieserver informeerd bij activering van een alarm een aan gewezen groep personen.

Brandalarm
Om snel actie te kunnen ondernemen in een noodsituatie, zijn brandmeldsystemen wettelijk voorgeschreven in Nederland voor een aantal instellingen. Industriële en commerciële gebouwen, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, hotels, scholen, theaters, grote kantoorgebouwen en nog veel meer, vereisen gecertificeerde brandmeldsystemen.

Even onmisbaar is een uitstekende alarmoplossing die niet alleen brandschade voorkomt, maar ook dure valse alarmen. Koppel de brandmeld installatie aan de AMX communicatieserver en krijg eerst een stil alarm bericht op een DECT of Smartphone met de locatie van de brand, alvorens tot evacuatie over te gaan. Dit voorkomt paniek en kan e.e.a. orderlijker laten verlopen.

Toepasbaar zowel vanuit de cloud als op klantlocatie

De AMX communicatieserver is toepasbaar in zowel een cloud omgeving vanuit ons datacenter, alsmede op locatie middels een industriële server. Op deze manier kunnen optimale en betrouwbare redundante scenario’s worden gecreëerd. Samen met u bepalen we welke senario het beste bij uw organisatie past. 

Alarmering op Smartphones.

Berichtgevingen hoeven niet alleen meer plaats te vinden op een pager of DECT telefoon, met de mobiele APP kunnen meldingen nu ook ontvangen worden op iedere Smartphone, tablet en PC met Android, iOS of Windows.

Hierdoor onstaat het senario dat alarmweergave ook buiten het gebouw zou kunnen plaatsvinden. In geval van calamiteiten kan er sneller opgeschakeld worden, hulpdiensten sneller ingeschakeld worden en managment direct geinformeerd worden.

Meer weten of een offerte,
we nemen graag contact met u op.

Hulp nodig? 

We helpen u graag!
U kunt ons
bereiken via:

  • bellen
  • E-mail
  • Whatsapp
  • Webchat

Liever direct persoonlijk contact over de Alarm managment Server? Tel. 085 -773 17 11