Mobiele communicatie

Meer bewegingsvrijheid, meer mobiliteit, meer data. 

Mobiele communicatie

Meer bewegingsvrijheid, meer mobiliteit, meer data. 

Meer mobiliteit, meer bereikbaarheid, freedom!

In relatief korte tijd is ons media- en communicatie gedrag vrijwel volledig ‘gemobiliseerd’. In ons dagelijks leven spelen mobiele draadloze communicatie-apparaten inmiddels een niet meer weg te denken rol. Een smartphone is daarbij zowel zakelijk als prive een meest gewild communicatie product. Een smartphone is inmiddels uitgegroeid tot een mini PC welke we in de zak kunnen mee dragen. Een gemiddelde smartphone heeft al een processor en ram geheugen vergelijkbaar met een gemiddelde PC. Software ontwikkelaars zijn handig op deze trend ingesprongen door hun desktop apps naar de smartphone te brengen. Word, Excel, agenda, e-mail, foto- & videobewerking, games, bankieren en zelf TV kijken kunnen we op onze zak device. Ook hardware fabrikanten springen handig in op ons mobiel gebruik en ontwikkelen steeds vaker producten die we ook met ons mobile device kunnen bedienen (denk bijv. aan klik aan klik uit, slimme thermostaten en camera’s). Dergelijke domotica apparaten worden vaak geschaard onder de verzamelnaam IoT (Internet of Things).

Maar IoT is veel meer dan onze smartphone als afstandsbediening gebruiken of als mogelijkheid om onze camera op afstand te bekijken. Bij IoT kunnen we ook denken aan ” slimme” apparaten, zoals bijv. de energiemeter die middels internet het verbruik doorgeeft aan de energiemaatschappij. Door het plaatsen van deze slimme meters bespaart de energiemaatschappij aanzienlijk op personeel dat anders deur aan deur langs moet om de meterstand op te nemen. Door de slimme meters heeft de gebruiker daarnaast direct inzicht in zijn verbruik. Maar IoT wordt ook steeds vaker gebruikt in de industrie om productieprocessen te bewaken. Productielijnen worden steeds meer geautomatiseerd en gerobotiseerd, middels het delen van data van het productieproces, kan het gehele proces op afstand bewaakt worden.

Ons mobiele datagebruik is de afgelopen tijd explosief toegenomen. Autoriteit Consument & Markt (ACM) maakte onlangs bekend dat het data gebruik in 2016 maar liefst 63% gestegen was t.o. 2015. Nederlandse mobieltjes hebben in 2016 voor 185 miljard MB aan data verbruikt.

Data dat we overal willen gebruiken, zowel in binnen- als buitenland. Vanuit Brussel is bepaalt dat sinds 15 juni 2017 onze data en belbundel binnen Nederland ook binnen Europa (landen aangesloten bij de EU) gebruikt mag worden zonder extra kosten tenzij we buiten deze bundel gaan.

Onze honger naar data wordt gevoed door de vele mogelijkheden zoals video kijken (Youtube, netflix, TV) en Social media (Facebook, twitter, snapchat etc) waar we maar willen en netwerken die dit middels 4G mogelijk maken. Via 4G hebben we gemiddeld al een snellere verbinding tot onze beschikking dan via de vaste lijn (koper, glas, coax). De explosieve vraag naar data dwingt providers een jaar na de introductie van 4G al onderzoeken te doen naar een 5e generatie.

 

Door slimme applicaties te ontwikkelen, kunnen we onze smartphone ook voor andere toepassingen gebruiken. Te denken valt bijv. aan persoonsbeveiliging, een applicatie die alleenwerkers bewaakt en detecteert of we nog vitaal zijn en alarmeert als we niet meer bewegen. In de zorg, kunnen we de smartphone gebruiken voor legio toepassingen, Naast mobiel bellen, kan men denken aan Zusteroproep, bed alarmering, barcodescanning, patiënten informatie raadplegen, camerabewaking, de smartphone als all-in-one device.

Meer weten of een offerte, we nemen graag contact met u op.

Liever direct persoonlijk contact?

We vertellen u graag meer over mobiele communicatie. Tel. 085 – 773 17 11